Kontaktirajte nas!

PRIKLJUČITE NAM SE!

 

Svi se svakim danom suočavamo sa životnim problemima koji na neki način proizilaze iz našeg položaja na tržištu rada. Bilo da je reč o platama koje kasne, nerazumno dugim smenama, “fleksibilnom” radnom vremenu, koje podrazumeva da smo dostupni na svaki mig gazde, ciničnom tretiranju radnika u uslužnom sektoru kao “slobodnih strelaca” kako se ne bi sindikalno organizovali, porobljavanju dece i mladih preko sistema dualnog obrazovanja, raznim oblicima korupcije i zanemarivanja bezbednosti i zaštite na radu i ekoloških propisa, ili prosto o sve većim teškoćama da se nađe stalan dobro plaćen posao, uzrok je jedan - vladavina kapitala. Dokle god naš rad služi samo bogaćenju pojedinaca, naša radna mesta će biti u osnovi samo privremene kombinacije za naše gazde da ih ugase čim se negde drugde ukaže neka bolja prilika. Dokle god o privredi i razvoju društva odlučuju kapitalisti, mi radnici smo u trci do dna, prinuđeni da se odričemo svojih prava, čak i da ignorišemo ona kojih se još nismo odrekli, samo kako bismo zadržali kakav-takav posao i bili u stanju da “premostimo” do kraja meseca.

 

Takav život nije dostojan čoveka. Marksistički savez “Klasna borba” okuplja radne ljude koji su svesni gde leži srž problema i koji su spremni da stupe u borbu za kvalitetniji život i društvo po meri radnika. Da bismo se za takvo društvo izborili, da bismo mi i naša deca imali bezbednu i ugodnu budućnost, potrebno je da vlast u državi i privredi preuzmu oni na čijim plećima i država i privreda počivaju: radnici.

 

Zato je glavni cilj Marksističkog saveza “Klasna borba” formiranje revolucionarne, komunističke, partije. Tu naravno ne mislimo na komemorativna i folklorna udruženja koja u svom nazivu imaju reč “komunizam”, “komunistička” itd. Ozbiljna komunistička partija mora biti organizaciono i idejno jezgro celokupnog organizovanog radničkog pokreta, organski povezana sa sindikatima i sposobna da politički artikuliše naizgled specifične ekonomske probleme u raznim sektorima i za njih ponudi jedinstveno i sveobuhvatno rešenje u objektivnom interesu radnika. Komunistička radnička partija je neophodna jer je svima jasno da nijedna od trenutno postojećih, buržoaskih, partija, ne nudi radnicima više od milostinje i mrvica pred izbore. Kapitalisti imaju mnogo partija. Nama je potrebna jedna. Izgradimo je zajedno! Priključite se!

+381 66 555 7323

msklasnaborba@gmail.com

  • Facebook
  • Instagram